De smaak van Utrecht

In ons relatiegeschenk vind je drie typische producten uit Utrecht. Lees hieronder het verhaal achter deze lekkernijen!

Utrechtse botersprits

De Bergmans Utrechtse botersprits is een echt Utrechts koekje, naar het 128-jaar oude recept van Pieter Bergman uit 1888. De staven sprits worden gespoten met de oude stalen bus van bakker Bergman. Daarnaast zijn er kleine spritskoekjes, ook wel ‘duimpjes’ genoemd. De sprits heeft een licht zoute smaak, wat volgens de makers bij uitstek de reden is dat de sprits zo lekker is!

Oude Gracht kaas

Het idee voor een lekkere pikante Utrechtse kaas leefde al langer. Het Grand Depart van de Tour de France in de Domstad was het juiste moment om de “Oude Gracht” kaas te presenteren. De kaas is heerlijk pikant, met mooie eiwitkristallen die knisperen in je mond. “Oude Gracht" heeft een iets zoetige nasmaak en ondanks zijn rijping van 52 weken nog steeds smeuïg zuivel.

Brouwerij De Leckere

De Leckere is de grootste brouwerij uit Utrecht, gevestigd in De Meern. De brouwerij werd opgericht in 1997 op industrieterrein Lage Weide door een Utrechtse vriendengroep die voorstanders waren van biologische landbouw en voeding. In het pakket vind je een karakteristiek volmout pilsener en 'Witte Vrouwen', een verfrissend bier op basis van witbier en weizen.